report2Uplynulý víkend 12.-13.5.2018 pokračoval další enduropsrint letošní sezony tentokrát v Dolním Hradišti nedaleko Plzně. Tradičně je pořadatelem KP enduro klub s pověstí výborného pořadatele a to se také potvrdilo. Do Hradiště zavítalo přes 160 jezdců jak Mistrovství ČR, tak Přeboru ČR. V pátek proběhly přejímky přímo v zázemí celého podniku a to u endurotestu, takže doprovod i diváci měli vše na jenom místě, kde samozřejmě nechybělo občerstvení, sprchy a vše potřebné. 

V sobotu první startoval Přebor ČR v 9h, jel 6 kol, na jedno kolo bylo 45 min. Kolo zahrnovalo endurotest přímo u depa, krátký přejezd na cross test do nedalekého Kočína. Mezi přeborem a mistrákem proběhl přípravný podnik dětí a ve 13h odstartoval mistrák a veteráni 1. Mistrák jel kol 7 a VET1 kol 6. V neděli se pořadí obrátilo a první startoval mistrák a v poledne přebor. Čas na kolo se zkrátil a jelo se o jedno kolo méně. Celý závod byl perfektně připravený. Oproti loňskému roku kdy bylo bláto, bylo letos opravdu velké sucho a na některých místech se hodně prášilo.

Nejrychlejším jezdcem obou dnů byl opět Kryštof Kouble. V sobotu bylo absolutní pořadí Kouble, Markvart, Hádek, Živný, Helmich, Balaš, Kučera, Engel, Kuklík a Šefr, v neděli Kouble, Helmich, Hádek, Markvart, Živný, Balaš, Kučera, Kuklík, Charvát, Marek

Další endurosprint bude již 2.-3.6.2018 v Uštěku, ale na další závod pod taktovkou KP enduro klubu se letos ještě podíváme 18.-19.8.2018, ale tentokrát na klasickou soutěž do Brodeslav. 

FOTO, VÝSLEDKY,VIDEO