helmichliblin16O víkendu se jel další podnik celého seriálu MMČR a PČR enduro a to klasické enduro v Liblíně. Trať připravil KP enduro klub pod vedením Miloslava Konopáska a Martina Prusíka a celého jejich týmu, kteří ukázali jak má správné enduro vypadat.

Celé zázemí a depo bylo v obci Liblín ve Sportovním areálu Berounka, kde bylo také uzavřené parkoviště. Start závodu byl oba dva dny v 9h a v sobotu se na start postavilo necelých 170 jezdců a v neděli o 30 jezdců méně. Trať měla cca 70 km a jedno kolo obsahovalo 3 testy, z toho 1 enduto test a 2 Cross testy. Okruh byl tvořen z 95% přírodního a 5% asfaltového povrchu.

Mistrovství ČR a Přebor ČR jeli 3 kola tzn. cca 210 km, 9 měřených testů a přes 6 hodin závodu, Veterán, PČR C a ženy jeli kola 2.

Hned po startu najížděli jezdci do prvního cross testu, který byl převážně v lese a byly zde i rychlé zatáčky na poli. Ti nejrychlejší jezdci měli tento test pod 7 minut. Následoval přejezd, který vedl po lesních cestách a nebyl tak náročný. Najíždělo se do druhého cross testu, který byl oproti loňskému roku nový, namotaný na poli a krátce v lese. Měřil přes 5 minut. Pokračoval další přejezd lesem, kde už byly těžší pasáže a výjezdy. První časová kontrola byla těsně před třetím testem a to enduro testem, kde si jezdci udělali krátký servis na motorce. Enduro test vedl korytem potoka a byly zde i těžké výjezdy a všudy přítomné kluzké oblázky, tento test měl také přes 5 minut. Po tomto testu vedla trať podél Berounky a zde už byly velice těžké výjezdy s kameny. I ti nejrychlejší a nejzkušenější zde měli značné problémy a sami přiznali, že toto bylo opravdové enduro, které už dlouho nejeli. Druhá časová kontrola byla před již zmíněným prvním cross testem, kde si závodníci najížděli o něco více času a mohli si odpočinout po náročném úseku.

Nejrychlejší jezdec obou dnů byl Jaromír Romančík, který vyhrál jak svou třídu, tak absolutně a osobně poděkoval pořadatelům za připravené enduro, které mělo parametry evropského závodu. Těsně na druhém místě byl v sobotu Markvart, dále Helmich, Balaš, Kadleček, Toman, Šefr, Engel, Kuklík a Horák.

Pořadí jednotlivých tříd v sobotu - E1 Markvart, Šefr, Horák E2 Romančík, Kadleček, Toman, E3 Helmich, Balaš, Kuklík

V neděli druhý opět Markvart, dále Helmich, Balaš, Toman, Kadleček, Šefr, Kuklík, Živný a Engel.

pořadí jednotlivých tříd v neděli - E1 Markvart, Šefr, Živný E2 Romančík, Toman, Kadleček, E3 Helmich, Balaš, Kuklík

Kompletní výsledky ZDE

Bylo to velice těžké, ale krásné enduro a všem kteří, hlavně z přeboru, absolvovali oba dva dny patří gratulace.

FOTO

VIDEO

Již za necelých 14 dní pokračuje další klasické enduro ve Mšeně.